Englesson

Historia

Familjeföretaget Englesson är en möbeltillverkare som tillverkat möbler av hög kvalitet efter egen design i drygt 50 år.
Genom åren har företaget utvecklats och idag är alla i familjen engagerade – inte bara i produktutvecklingen, utan också i miljön och andra sociala frågor.

Det började med ett mässingsbord som Staffan Englesson tillverkade till hustrun Marilene. Bordet uppmärksammades och Staffan startade en småskalig tillverkning hemma i husets garage. Med hantverksskicklighet och stark drivkraft skapade han nya och spännande former med klassisk stil. Tillverkningen utvecklades snart till att innefatta olika typer av bord, bokhyllor, speglar och lampetter av mässing. Snart slutade Staffan som Ingenjör för att satsa helhjärtat på möbeltillverkningen.

Marilenes stora intresse för inredning ledde till samarbete med olika arkitekter och hon har bl a utfört inredningsuppdrag för Grand Hotel och Strand Hotel i Stockholm.

Englesson har under senaste åren varit involverade i en rad olika inredningsprojekt b.l.a kungliga VIP loungen på Arlanda.

I början av 90-talet började sönerna Johan och Michael i företaget. Inriktningen ändrades från metalmöbler till trä och stoppmöbler med egen tillverkning. Förra året invigdes även en ny produktionsanläggning med tillverkning av madrasser.

Sängar

Din säng, din viktigaste möbel. En säng är inte för stunden. Du ska sova gott och trivas med den länge. Det ställer höga krav på konstruktion, känsla och material. Vi har passion för klassisk hantverksskicklighet och har tillverkat kvalitetsmöbler i över 50 år.

Våra sängar, som byggs för hand, finns i fem modeller och håller mycket hög kvalitet. I våra sängar använder vi bara de bästa materialen såsom svensk furu och fjädersystem, naturlatex, extra mjuk stretch mm. Till våra sängar kan du välja mellan olika bäddmadrasser, gavlar och ben samt ett stort sortiment möbler till ditt hem. Design Your Bed™ ger dig den unika möjlighet att själv välja tyg till din säng och gavel.

Oavsett vilken säng du väljer, så kommer du att vakna utvilad i många år framöver. Välkommen in i din butik för att prova Englesson Beds!

Sovrum

Möblera ditt sovrum i personlig stil. I Englessons möbelserier finner du ett brett sortiment av möbler för ditt sovrum. Vi erbjuder sängbord, garderober och modulgarderober, byråer, skrivbord, stolar mm. Du kan själv välja tyg till din säng & tygklädda gavel.
Matcha gärna med fåtölj eller tygklädd pall. Kanske ditt sovrum blir ditt nya favoritrum?

Englesson
Empire

Vår mest exklusiva kontinentalsäng med fantastisk komfort! Kontinentalsäng med trippelfjädrande pocketsystem. Med 5 komfortzoner och en extra tryckavlastande X-pocket på toppen. Välj mellan medium och fast utförande.

Continental

En långsiktig investering i god sömn och hälsa! Följsam lyxkänsla med en vändbar mellanmadrass. Med sängens unika chesspocketsystem, ges en
ytmjukhet och ett aktivt stöd för allra bästa komfort. Välj mellan mjuk, medium och fast utförande.

Impression

Vår mjukaste kontinentalsäng med två höga separata pocketsystem. Säng Impression har två höga pocketsystem för optimal djupfjädring och fantastiskt stöd. Vår mjukaste säng med en vändbar mellanmadrass. Välj mellan medium och fast utförande.

Superior

Sängen för livet – hantverksmässig toppkvalitet & känsla i perfekt harmoni! Ramsäng med ett unikt trippelfjädrande pocketsystem som utlovar god nattsömn i många år framöver. Sängen ger en ytmjukhet med en fantastisk återfjädring. Tekniskt sett är det vår mest avancerade ramsäng för finsmakaren. Välj mellan medium och fast utförande.

Exclusive

Välbyggd säng för såväl stora som små! Dubbelfjädrande ramsäng med mycket bra följsamhet och aktivt stöd för optimalt välbefinnande. Sängen är en mycket bra ”allroundsäng” och passar alla i familjen. Välj mellan medium och fast utförande.