R_ELG_2x90200_A_2

Ekens

Personligt och stilsäkert

Sedan 1938 har Ekens skapat sängar med kvalitet, nytänkande och oslagbar sovkomfort – för vi är övertygade om att bra sömn i kombination med upplevelsen av kvalitet och god design är viktiga förutsättningar för ett skönare liv.

Med Ekens kan du vara trygg i att varje detalj är av högsta kvalitet och att du får en stilsäker svensk säng byggd med omsorg och hantverkskunnande..

Välj ur vårt breda sortiment

Fundera över hur mycket säng ditt sovrum tål, vilken typ av säng du behöver och vilken känsla du vill ha i ditt sovrum. Vi erbjuder sängar och matchande tillbehör som ger möjlighet att skapa ett personligt och stilsäkert sovrum.

Ekens designas och byggs i Sverige

Vi slår vakt om våra svenska anor och traditioner där kvalitet, design och innovation är nyckelorden. Sedan 1938 har Ekens skapat sängar med kvalitet, nytänkande och oslagbar sovkomfort.

I vår senaste kollektion har vi tagit design och teknik ytterligare ett steg framåt. Våra sängbyggares hantverkskunnande och långa erfarenhet av att bygga sköna sängar syns och känns i varje detalj.

Du kommer att njuta av att vakna pigg och utvilad i en säng som håller i många, många år.

Ekens – För ett skönare liv.

75 år av svensk sängbyggnadskonst

Ekens grundades 1938 i Karlshamn av Frank Sandberg. Han var redan då, i en ålder av 46 år, vida berest både i Europa och i USA, där han föddes 1892 av svenska föräldrar.

Inspiration till namnet Ekens tog Frank från Blekinges landskapsblomma som är ek.

Familjen Sandberg ägde och drev företaget i tre generationer. Franks son Bo Sandberg, samt sonsonen Harald, efterträdde grundaren Frank som VD.

Ganska snart, 1946, flyttades företaget från Blekinge till Skåne där moderna och funktionella lokaler byggdes i Tollarp. Efter några framgångsrika år med täcken och textilier som huvudsakliga produkter ville Frank Sandberg prova att göra bekvämare och skönare resårsängar än vad marknaden kunde erbjuda.

Framgångarna lät inte vänta på sig och åren framöver växte Ekens till att bli en av Sveriges mest välrenommerade sängtillverkare. Ekens blir välkända för sina snygga, innovativa och mycket komfortabla kvalitetssängar.

1991 blev Ekens och Hilding Anders, som var den andra stora sängtillverkaren i trakten, ett företag.

Två innovativa sängtillverkare blev starkare tillsammans och Ekens tar nu, som ett av landets ledande sängvarumärken, traditionerna vidare med samma höga ambition – att alltid erbjuda den skönaste säng som finns att få.

Ekens
entre
Ekens entré

Ekens ENTRÉ är vår enklaste modellserie och finns att få som resårsäng, som vacker kontinentalsäng och som funktionell ställbar säng med modernt utseende. Sängarna är byggda med hög kvalitet i alla detaljer. MLB-system och pocketfjädrar som ger anpassad avlastning och riktigt bra sovkomfort är ett par exempel.

element
Ekens Element

Med Ekens ELEMENT tar du ett steg upp i kvalitet, sovkomfort och möbelkänsla. Sortimentet är brett och valmöjligheterna är många i dessa omsorgsfullt byggda sängar med kvalitet i minsta detalj, MLB-system och följsam 3-zonad pocketfjädring. Modellserien finns att få som praktisk resårsäng, som stilfull kontinentalsäng och som funktionell ställbar säng med klassiskt utseende.

essens
Ekens Essens

Med Ekens ESSENS, som är vår mellanserie, får du essensen av god sovkomfort och kvalitet på riktigt hög nivå. Ekens nya och unika MLB-konstruktion innehåller här ett 5-zonat fjädersystem med höga pocketfjädrar och stoppning av högkvalitativ polyeter som tillsammans ger riktigt bra sovkomfort. Sortimentet är brett och du kan få samtliga sängmodeller i flera olika storlekar och komfortnivåer.

elegans
Ekens Elegans

Vår mest exklusiva och påkostade modellserie heter Ekens ELEGANS – vackra sängar byggda med de bästa material som finns att få. Den unika MLB-konstruktionen innehåller här ett högt avlastande nivåpocketsystem där varannan fjäder är något högre. Det ger en fantastisk ytmjukhet och perfekt avlastning över hela sängen.

Kontakta oss

Kontakta oss för frågor eller funderingar. Vi hör av oss så snart som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt