balerina_front_banner2

Carpe Diem

En dröm går i uppfyllelse

Ibland hämtar vi inspiration från de mest osannolika platser – som en ljungbädd på en svensk klippö. Men det är faktiskt just därifrån som ursprungsidén till Carpe Diem Beds-sängarna kommer.

Vår historia tar sin början med en ung man vid namn Börje Thuleskär, som hade bestämt sig för att han ville bli kiropraktor. Allt eftersom han lärde sig mer om psykologi och människans anatomi började han förstå hur viktigt det är att sova ordentligt, både för kropp och själ. Och då bestämde han sig för att han skulle investera i en ny väldigt bra kvalitetssäng.

Och det gjorde han. Men den glädje han kände i början övergick snabbt i besvikelse när sängen ändå inte lyckades uppfylla hans behov.

Men till slut, en vacker sommardag, tog Börje en båt till Kornö, en ö som ligger i skärgården utanför Lysekil. Han lät sig genast förtrollas av det vackra landskapet. Ljuset, färgerna och kontrasterna mellan de mjuka kullarna och klipporna som sträcker sig ner mot det klara vattnet.

Från båten kastade han upp en lina på land. Vattnet glittrade och solen sken när han klev upp på land. Han gick barfota över klipporna och lade sig ner på en bädd av vildljung i närheten. Där låg han i absolut tystnad, utan en enda levande själ i närheten. Ljungen lyfte upp honom och formade sig efter hans kropp.

I det ögonblicket fick Börje en idé och hans entreprenörsanda vaknade till liv. Med hjälp av den här erfarenheten och med inspiration från landskapets fantastiska skönhet skulle han komma att skapa en säng så bekväm att de som sov i den skulle förstå skillnaden mellan sömn och sömn.

Upplev skillnaden

Carpe Diem Beds Contour Pocket System är resultatet av många års erfarenhet och forskning samt en obeveklig passion för att utveckla sängens komfort och tryckavlastande egenskaper. Vårt mål är att leverera en oöverträffad komfort som säkerställer att du vaknar utvilad i kropp och själ, redo att ta dig an nästa dag med ett leende.

Utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet, har vi förfinat pocketfjädertekniken i vårt fjädersystem genom att fokusera på det grundläggande konceptet om ett individuellt fjädersystem.

Tack vare den här nya tekniken har alla efterföljande tester visat att livslängden och hållbarheten på Carpe Diem Beds Contour Pocket System har ökat.

Vanligtvis placeras stoppningen ovanför fjädersystemet. I vårt patenterade fjädersystem har vi stoppat varje enskild fjäder. Detta bibehåller effekten hos varje fjäder mot kroppen, och vi är glada att kunna säga att skillnaden är anmärkningsvärd.

Ditt välbefinnande har varit fokus vid utvecklingen av Carpe Diem Beds Contour Pocket System och fjädrarna har utformats för att ge dig bästa tänkbara start varje morgon.

carpe_diem_beds_logo_a_black
Sandö 

Sandö är vår mest populära kontinentalsäng. Det som gör Sandö så bekväm är sängens tre unika samverkande fjädersystem som ytterligare ökar din sömn- och livskvalitet.

Vinga 

Vinga är namnet på vår mest exklusiva och ställbara säng. Den har hela fem justerbara sektioner utvecklade för tryckavlastning och funktion. Vinga är utrustad med vårt unika och patenterade Carpe Diem Beds Contour Pocket System för bästa tänkbara tryckavlastning och sovkomfort.

Malö 

Vår mest populära ramsäng, Malö, har ett extra högt fjädersystem, vilket ger dig nästan samma känsla som i en kontinentalsäng, en känsla av att vara viktlös.

Skaftö 

Skaftö är vår mest exklusiva kontinentalsäng. Med en knapptryckning kan du enkelt justera Skaftö så att den passar din kropp och din form.

Härmanö 

Härmanö är en vacker kontinentalsäng med separat fjädersystem och en klassisk dubbelmadrass.

Kornö 

Kornö är en kontinentalsäng i basmodell. Det som gör Kornö så bekväm är sängens separata fjädersystem i dubbla madrasser – basen för verklig komfort.

Marstrand 

Vår ställbara säng Marstrand är lika snygg som den är smart och har svankstöd för extra komfort när du vill sitta upprätt i sängen.

Saltö 

I vår ställbara säng Saltö finns all beprövad teknik som gör våra sängar så bekväma. Du kan alltid justera sängen precis som du vill när du sitter eller ligger i den.

Koster 

Koster är vår basmodell. Den har alla egenskaper som kännetecknar våra sängar – den fantastiska följsamheten, det fina hantverket och vårt patenterade Carpe Diem Beds Contour Pocket System.

Kontakta oss

Kontakta oss för frågor eller funderingar. Vi hör av oss så snart som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt